Let op! Geld lenen kost geld.

ALFAM en de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Wij vinden het belangrijk dat de consument goed wordt beschermd. En dat de leenmarkt in Nederland gezond blijft. Daarom houden we ons aan alle wet- en regelgeving die de AFM heeft opgesteld.

Onze merken hebben de juiste vergunningen

Nederlandse kredietverstrekkers moeten in het bezit zijn van een vergunning van de AFM. Uiteraard hebben de merken van ALFAM – Alpha Credit Nederland, Credivance, DEFAM en GreenLoans – allevier een vergunning. Op de website van de AFM kunt u dit checken.

De AFM houdt toezicht op ons werk

In de Wet op het financieel toezicht is vastgelegd dat de AFM het werk van kredietverstrekkers controleert. Het doel hiervan is om consumenten te beschermen tegen onverantwoorde leningen. De AFM toetst of kredietverstrekkers transparant werken. Is de informatie die de klant krijgt helder en juist? En passen de leningen die de organisatie verstrekt goed bij de financiële situatie van een klant?

We zijn gesprekspartner van de AFM

Wij zien het belang van de bescherming van de consument. Maar we doen graag nog een stapje extra. We stellen ons op als gesprekspartner. Samen met partijen zoals de AFM denken we mee over verantwoord lenen in Nederland. Een gezonde markt voor Consumptief Krediet is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.