Let op! Geld lenen kost geld.

Verantwoord lenen

ALFAM is specialist in verantwoord lenen. Dit betekent vanzelfsprekend dat we er zelf alles aan doen om verantwoord geld uit te lenen. Maar we doen meer. We inspireren onze partners. En we zetten ons in voor verantwoorde keuzes van onze klanten.

Tussenpersonen geven onze klanten een verantwoord advies

We verkopen onze leningen niet rechtstreeks. Maar we werken samen met tussenpersonen en hypotheekadviseurs die we zorgvuldig selecteren. Zij delen onze visie op verantwoord lenen.

Financiële taal moeilijk? Niet op onze websites

Wij vinden dat onze klanten recht hebben op heldere taal. We willen dat onze klanten weten waar ze ‘ja’ tegen zeggen als ze een lening afsluiten. Daarom schrijven we onze websites, folders en brieven in heldere taal. Voor de kenners: het gaat hier om taalniveau B1. We houden ons hiermee aan de richtlijn van de VFN voor heldere taal.

Nuttige informatie over lenen

De VFN heeft op haar website een apart onderdeel speciaal voor consumenten. Met heldere filmpjes over de verschillende leenvormen. Een kennistest consumptief krediet. En goede tips voor verantwoord lenen. Nuttige informatie die wij graag aan onze klanten aanbevelen.

Soms loopt het leven anders

Met onze verantwoorde manier van werken, proberen we overcreditering te voorkomen. Maar met sommige zaken kun je nauwelijks rekening houden. Ziekte, werkloosheid. We zijn er ook voor klanten die betalingsmoeilijkheden hebben. We geven tips voor het voorkomen van betalingsproblemen. En we denken met klanten mee die betalingsproblemen hebben.