Let op! Geld lenen kost geld.

Verantwoord lenen

ALFAM is specialist in verantwoord lenen. Dit betekent vanzelfsprekend dat we er zelf alles aan doen om verantwoord geld uit te lenen. Maar we doen meer. We inspireren onze partners. En we zetten ons in voor verantwoorde keuzes van onze klanten.

ALFAM en de AFM

Wij vinden het belangrijk dat de consument goed wordt beschermd. En dat de leenmarkt in Nederland gezond blijft. Daarom houden we ons aan alle wet- en regelgeving die de AFM heeft opgesteld.
Lees meer over de rol van de AFM bij ALFAM.

Levensnormen om overcreditering in Nederland te voorkomen

Als een consument leent, dan moet hij voldoende geld overhouden om van te leven. Een lening moet dus goed passen bij iemands persoonlijke situatie. De Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) stelt daarom ieder jaar de levensnormen vast. Wij gebruiken deze normen als uitgangspunt voor van ons acceptatiebeleid. Ook houden we ons aan de VFN-Gedragscode voor verantwoord lenen.

Wat zeggen anderen over ons?

Wilt u een goed beeld krijgen van ALFAM of één van haar vier merken? Lees dan wat anderen van ons vinden. Google ons gerust eens.

Consumentenbond adviseert lening in plaats van tweede hypotheek

“Verbouwen? Tweede hypotheek.” Dat was jarenlang het motto. Inmiddels beseffen steeds meer mensen dat aflossen noodzakelijk is. En dat een lening een gunstig en verantwoord alternatief is waarbij op kortere termijn wordt afgelost. Ook de Consumentenbond denkt daar zo over. Lees hier het artikel uit de Geldgids van juli 2013.

We werken alleen met professionele partners

We verstrekken onze leningen alleen als we zeker weten dat de lening goed past bij de persoonlijke situatie van de klant. Daarom werken we samen met betrouwbare partners. Zij adviseren de klant. Wij zorgen voor verantwoorde leningen en een perfecte afhandeling van de aanvraag.