Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag!

Online identificatie

Als verantwoord kredietverstrekker vinden we het belangrijk dat we weten wie u bent. Het is ook onze wettelijke taak om uw klant- en identiteitsgegevens altijd op orde te hebben. Daarom vragen we u voor aanvang van een lening en soms tussentijds om tot (her)identificatie over te gaan. Wilt u meer weten over online identificatie? Hieronder vindt u de antwoorden op onze meest gestelde vragen.

Hoe werkt het

Bekijk de video of lees de uitleg.

  • U heeft een unieke code ontvangen, met deze code en uw geboortedatum kunt u inloggen. Zijn er twee aanvragers? U logt beiden in met uw persoonlijke gegevens.
  • Doorloop de stappen op het scherm. Bent u ingelogd via uw PC of laptop, dan wordt u gevraagd de getoonde QR met uw smartphone of tablet te scannen om de Alfam Identificatie app te downloaden;
  • Pak alvast uw legitimatiebewijs en klik op de blauwe knop ‘Start identificatie’, deze sessie blijft vijftien minuten actief.
  • Met behulp van de Alfam Identificatie app maakt u een foto van uw legitimatiebewijs. Let op: dit moet zowel van de voor- als achterkant van uw document. Een rijbewijs is niet geldig;
  • Maak een selfie. Ook dit gaat vanzelf en de app begeleidt u hierin. Daarna bent u klaar.

Veelgestelde vragen over de Identificatie App