Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Compensatie-
regeling

Lees hier alles over de compensatieregeling. Alfam gaat particuliere klanten met een Doorlopend Krediet compenseren.

Compensatie variabele rente doorlopende kredieten

Heeft u vanaf 2001 gebruikgemaakt van een doorlopend consumptief krediet met variabele rente? Dan krijgt u mogelijk compensatie. Bestaande klanten die in aanmerking komen, krijgen van ons automatisch bericht. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Hieronder kunt u meer lezen over de compensatieregeling en hier kunt u zich aanmelden voor e-mailupdates.

Waar kunnen oud-klanten zich melden?

Had u vanaf 1 januari 2001 een doorlopend krediet met variabele rente bij ons en bent u nu geen klant meer? Dan kunt u zich aanmelden voor mogelijke compensatie op de website van ABN AMRO. ABN AMRO regelt de centrale aanmelding namens Alfam en onze labels. De uiteindelijke afwikkeling van de compensatie verloopt via onze labels. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld, ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding. Vervolgens onderzoeken we of we uw gegevens in onze administratie kunnen vinden. Mocht er extra informatie nodig zijn, dan ontvangt u bericht hierover.

Wat kunt u verwachten?

Heeft u een doorlopend consumptief krediet met een variabele rente? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie. Het verschil tussen wat u heeft betaald en had moeten betalen tellen we, maand voor maand, bij elkaar op. U krijgt ook compensatie voor rente-op-rente. Dit is besloten na een uitspraak van de Commissie van Beroep van het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Is het totaalbedrag €50 of meer? Dan krijgt u compensatie.

Wanneer krijgt u bericht van ons?

We willen alle klanten benaderen die in aanmerking komen voor een persoonlijk compensatievoorstel. We verwachten dit in 2023 te doen.

  • Schrijf u hier in voor onze e-mailupdates over deze regeling.

Waarom deze regeling?

Volgens het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft ABN AMRO in bepaalde gevallen de rente op de doorlopende consumptieve kredieten met een variabele rente te weinig laten meebewegen met de marktrente. Samen met de Consumentenbond heeft ABN AMRO een compensatieregeling getroffen voor alle klanten van ABN AMRO, Alfam en ICS die hierdoor benadeeld zijn. Deze regeling geldt dus ook voor de doorlopende consumptieve kredieten van de labels Defam, Alpha Credit Nederland en Credivance.

Wanneer weet u hoeveel compensatie u krijgt?

De berekening van de compensaties is ingewikkeld en kost tijd, want die is voor elke klant uniek. We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te informeren en verwachten in 2023 alle klanten die in aanmerking komen gecompenseerd te hebben. Komt u in aanmerking voor compensatie en bent u aan de beurt? Dan krijgt u automatisch bericht per brief. U hoeft zelf nu niets te doen. Bent u geen klant meer bij ons en denkt u in aanmerking te komen voor compensatie? Dan kunt u zich aanmelden via de website van ABN AMRO. ABN AMRO regelt de centrale aanmelding namens Alfam en onze labels. De uiteindelijke afwikkeling van de compensatie verloopt via onze labels.

  • Schrijf u hier in voor onze e-mailupdates over deze regeling.

Goed om te weten

Op 10 januari 2022 hebben we besloten de compensatie te berekenen vanaf 2001. Het kost ons extra tijd om dit goed te kunnen uitvoeren. De tijdlijnen kunnen hierdoor nog veranderen. Zodra er meer duidelijk is, passen we de data aan.

Veelgestelde vragen

Vragen en contact

Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Klantenservice via 030 – 659 6600. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.30 uur.